20 Mart 2013 Çarşamba

Written on

Liderlerle Samimi Sohbetler: Gezin Cankat Vodafone Red Academy Kıdemli Müdür




1. Bir liderin olmazsa olmaz değerleri hangileridir? Bu değerler nasıl ortaya çıkartılabilir?

Şirketinin değer misyoneri olmak yani şirket değerlerinin ve yetkinliklerinin temsilcisi ve rol modeli olmak.


2. Zor bir karar alma anında neler yaparsınız, nasıl davranırsınız?

Kararı çok hızlı almamak, hatta biraz zamana bırakmak çözüm olabiliyor. Profesyonel yaşantınızın ilk yıllarında bunun tam tersini yapıyorsunuz, hızlı karar alıyorsunuz. Bazen yeni bir gün , hiç tahmin etmediğiniz yenilikler ve olayları beraberinde getiriyor ve kararın yarısı kendiliğinden verilmiş oluyor. Özetle, aceleye getirmemek zor kararların sağlıklı şekilde verilmesinde bence anahtar.


3. Ekibinizdeki her bir üyeyi ve kendinizi işe dahil etme ve motive etme konusundaki özel yöntemleriniz neler?

İç motivasyonunuz yüksek ise hem kendiniz hem de ekibiniz her zaman daha fazla sahipleniyorsunuz işinizi. İç motivasyonu yüksek olan kişiler sürekli öğrenmeye ve dahil edilmek yerine  dahil olmaya oynuyorlar. Sorumluluğu tamamen kendileri üstleniyorlar. Eğer dümende siz varsanız zaten hem işlere dahil oluyorsunuz hem de değer kattığınız için motive oluyorsunuz.
Ekip motivasyonu için açık iletişim ve eğlence unsurlarını işinizin bir parçası haline getirmeniz şart.

4.Sizce liderin güce mi yoksa otoriteye mi ihtiyacı var? İnsanları etkileme konusunda hangi yöntemleri başarılı buluyorsunuz?

Güç ve otoriteden ziyade bir lider samimi ve gerçek olduğunda astını, üstünü, diğer kitleleri etkileyebilir. Ne istediğinizden emin olmanız ve hep tutarlı olmanız güçlü bir liderin en önemli özelliği bence.

5.Biraz da günlük hayatınızdan bahsedecek olursak: Gününüze nasıl başlarsınız? Güne başlarken ve işe geldiğinde neler yaparsınız?

Haftamı Pazar akşamından planlarım, her hafta ertelememem gereken , muhakkak o hafta içinde tamamlamam gereken iki yada üç önemli iş kalemini masama büyük harflerle not alırım. Sanki kendime hedef koymuş gibi o hafta içinde o iş kalemlerini tamamlayamazsam kendimi başarısız sayarım. Sabaha, bir önceki akşam not aldıklarımı yaparak başlarım. Tabi minimum iki bardak demli çay ileJ


6. Gününüzü verimli kılmak için neler yaparsınız? Zaman yönetimi oldukça hassas bir konu. Zamanı verimli yönetmek için kullandığınız yöntemler ve araçlar hangileri?
En zor olanları ertelememek ve onları tamamlayarak. İlgili olmadığımı düşündüğüm toplantılara dahil olmayarak. 

7.Yoğun iş temponuzda özel hayatınızı dengelemek için bizimle paylaşabileceğiniz tüyolar nelerdir?

İş çıkışı tiyatro, dans gibi aktivitelere katılırım. Ailenizi alıp , işyerinizin düzenlediği etkinliklere katılmak insanı her iki taraf için da fazlasıyla doyuruyor.

Teşekkürler J


Düzeltme:  Sevgili Nurhan Keeler röportajı Sevgili Gezin Cankat isim ve fotografı  ile daha önce yayınlanmıştır. Gezin Cankat orjinal röportajı düzeltilmiştir. Hata için kendilerinden özür diliyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder