18 Mart 2013 Pazartesi

Written on

Liderlik ve İlişki Yönetimi: İlişkilerin Gösterdiği Eski Aynalar…



Ne zamandır Kuantum Teorisi üzerine anlaşılır, günlük hayat içinde anlamlandırılabilen bir kitap arayışı içerisindeydim ve sonunda buldum Greg Braden tarafından kaleme alınan Divine Matrix (İlahi Matris) bu kitap.
Kuantum teorisinin, atomların birbirlerini nasıl etkilediği, duyguların atomları nasıl etkilediği hatta bu etkinin mesafeden bağımsız olduğunu kanıtlayan bazı testlerin varlığında açıklanması insanın düşüncelerinin duygularını, duygularının da nasıl düşüncelerini etkilediğini  çok anlamlı bir şekilde aktarıyor.
Ben teoriyi ispatlamaya çalışan açıklamalar yerine günlük hayat kısmına değinmek ve yaşadığımız ilişkilerin nelerin aynası olduğuna dair çıkarımları paylaşmayı faydalı buldum sizinle.
1. Ayna: O anın yansımaları; ilişkide karşımıza çıkarak tepkimizi toplayan, biz de mutluluk ya da rahatsızlık yaratan kişiler ya da durumlar bizim bir yansımamız olabilir.
2.Ayna:O an içerisinde yargıladıklarımızın yansımalarıdır. Karşılaştığımız durumda kişilerin hareketleri bizim hayatın genelinde yargıladığımız ya da etiketlediğimiz insan ya da durum tanımlarını oluşturabilir.
3.Ayna: Kaybettiklerimizin, vazgeçtiklerimizin ya da başkalarına verdiğimiz ya da bizden alınanların yansımasıdır. Çoğunlukla cepte sandığımız, üzerinde çok düşünüp çaba sarf etmeyi düşünmediğimiz, farkındalık alanımızda olmayan kavramların bize hatırlatılmasıdır.
4.Ayna: Ruhumuzun karanlık taraflarının yansımalarıdır. Gölge taraflarımızın ortaya çıktığı, bizi derinden sarsabilecek durumlarla ortaya çıkan, bizim rehavete düşüp de hasır altına ittiğimiz şeylerin, kendimizi tekrar yapılandırmamız adına bizi dibe gönderdiği büyük devinimler olabilir.
5.Ayna: En büyük şefkat duygumuzun yansımaları; güçlü yanlarımızı, insanlığımızı, bu hayatta yaratmak istediğimiz anlama bizi yakınlaştıran durum ve kişilerle bir arada olmak üzerinden anlatılabilir.

Liderlik deyince ilişki her halde bireyin kendisinden sonra onu tanımlayan en önemli ikinci faktör, bu durumda ilişkilerimizi nasıl yönettiğimiz,nasıl anlamlandırdığımız çok kritik. Siz ne dersiniz?

Kitabı okumanız için yürüklendirdim umarımJ




0 yorum:

Yorum Gönder