15 Şubat 2013 Cuma

Written on

“Nasıl?” Ve “Ne?” Soruları Sormakla Anlam Yaratan Bir Lider Nasıl Olursunuz?


Her sabah beni yataktan ne kaldırıyor?
Ne gerçekleştiği zaman mutlu oluyorum?
Neyi başarmak beni tatmin olmuş hissettiriyor?
Hayata nasıl bir iz bırakıyorum? 

Çok şanslı bir insanım ki yaptığım işleri hep sevdim. Pazarlama yöneticiliği de, şirketin pazarlama yetkinliklerinin gelişimi de, proje müdürlüğü de ve son 4 yıldır yaptığım yönetici koçluğu ve üniversite hocalığı da beni çok tatmin olmuş ve mutlu hissettirdi. Son yıllarda yaptığım çalışmalar özellikle liderlik izimi düşünmek, tasarlamak, beceri, yetkinlik ve değerlerimi birleştirip ortaya ne koymak istediğimi hayal etmek beni bu noktada netleşmek ve başkalarına yardımcı olmak açısından yönlendirdi.  
Evet, gerçeklik (otantik olmak), dürüstlük, keyifli bağlantı ve ilişkiler kurmak, sonuna kadar kararlılıkla gidebilmek ve cesurca hareket etmek benim kendimi gerçeklediğimi gösteren kavramlar oldu.  Bunu insanları anlama ve yardım etme isteği ile yaratıcılıkla birleştirdiğimde neden bu işi 80 yaşıma kadar yapmak istediğimi biliyorum.
Ekte yer alan Simon Sinek’den paylaştığım “İlham veren bir lider olmak için soracağınız 3 temel soru” size de yardımcı olacak diye düşünüyorum.


İster liderlik koçunuzla ister tek başınıza, işinizi yaparken neden yapıyorum, nasıl yapıyorum ve ne yapıyorum sorularını sormanız yaratmak istediğiniz liderlik izi için anlamlı olacaktır.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Simon Sinek'in dedikleri çok anlamlı, paylaştığınız için teşekkürler...

Yorum Gönder